Хомеопатия
    Д-р Марий Татаров е специализирал клинична хомеопатия. Извършва първични прегледи с изготвяне на хомеопатично досие-профил. Назначава и провежда активно хомеопатично лечение в комбинация с фитотерапия, апитерапия и пробиотици в общата схема на терапия (активна или профилактика).
Прегледът и назначаването на лечение става след предварително записване на тел.:
02/ 8281494 и 0878 425824.


   Какво се лекува с хомеопатия?

    Хомеопатията е ефикасен, напълно безвреден терапевтичен метод на природна основа, познат и уважаван в целия свят. При лечение с хомеопатични лекарства се държи сметка за факта, че всеки човек е уникален, със своята индивидуалност, личностни характеристики, свой ритъм на работа и собствена обкръжаваща среда.

    Хомеопатията, прилагана от лекари с необходимата подготовка, е с огромни възможности. Ефективна е там, където другите лечебни методи удрят на камък. С нея може да се въздейства върху всякакъв вид заболявания, независимо дали са определени като вътрешни, нервни, хирургични, детски или инфекциозни. Тя не лекува отделната болест, а човека като цяло.

    Хомеопатията е много добра в повлияването на дребни функционални смущения или оплаквания, които не могат да се класифицират точно като болест. Не трябва да забравяме, че именно те са в основата на заболяванията.

    Хомеопатията има бързо действие при остри заболявания (грип, ринофарингит и други). За няколко дни, дори за няколко часа те регресират и симптомите на болестта изчезват. При хроничните заболявания (екземи, алергии, хронични УНГ заболявания, стрес, неврози и др) хомеопатията също е ефикасна. Наблюдава се отслабване на кризите и разреждането им до пълно оздравяване.

    Едно от най-ценните приложения на хомеопатията е при децата. Чрез навременно хомеопатично лечение в ранна детска възраст, би могло да се избегнат и повлияят проблеми като склонност към чести инфекции, алергии, хипертрофия на третата сливица, астма, поведенчески проблеми, нощно напикаване, изоставане в растежа и др. Хомеопатията много добре повлиява състояния, възникнали от силен стрес при деца и възрастни – уплаха, загуба на близък човек, емоционално нараняване, заекване и др.

    Хомеопатичните лекарства са незаменими при бременност и раждане. Със своята висока ефективност и липса на странични ефекти те нямат аналог. За жената в климактериум Хомеопатията е незаменимо средство за възвръщане на жизнения комфорт.

    При тежко и нелечимо болни Хомеопатията няма да възвърне състоянието на здраве, но при умелото й прилагане ще облекчи страданията и направи живота по-лек.
Хомеопатичното лечение може да се съчетае и със стандартните (алопатични) лечебни методи.

    От 2002 г. Д-р Марий Татаров е консултант на известната българска фирма - производител на билкови екстракти и хранителни добавки -'Криста G – Здраве от България', като прилага висококачествените продукти на фирмата при лечението на групи пациенти и за профилактика и подпомагане на активно лечение на различни заболявания.
  Начало | Услуги | За нас | Клиенти | Контакти | HACCP | Хомеопатия